top of page

Декада інформатизації «Інформатизація освіти як засіб підвищення її якості»

В Україні, яка "крокує" до єдиного світового простору, упровадження інформаційних технологій набуває все більш масштабного і комплексного характеру. Творчість, емоційність і натхнення вчителя будуть завжди цінуватися суспільством, особливо, якщо вчитель буде збагачуватися новими знаннями, використовувати ефективні технології навчання, в тому числі і інформаційно-комунікаційні.

З 13 по 23 березня 2018 року в Добропільському НВК «ЗОШ І – ІІІ ст.. №3 – ДНЗ» згідно рішення педагогічної ради та річного плану було проведено декаду інформатизації за темою «Інформатизація освіти як засіб підвищення її якості». Мета заходу - обґрунтування необхідності вдосконалення системи підготовки вчителів до використання інформаційно – комунікаційних технологій в освітньому процесі. Під час проведення декади відбулося взаємовідвідування уроків молодими та досвідченими вчителями з метою надання методичної допомоги та обміну досвідом. Більшість уроків пройшло на високому методичному рівні з використанням презентаційних матеріалів, електронних уроків, відеороликів. Безумовно, що в першу чергу дані уроки викликали зацікавленість учнів. Відвідати відкриті уроки та заходи мали змогу всі бажаючі.

Цікавим та ефективним пройшов з природознавства в 5 класі з теми: «Різноманітність організмів» вчителя І кваліфікаційної категорії Душкіної Тетяни Олександрівни. На високому рівні провела позакласний захід в 11 класі «Подорож англомовними країнами», вчитель вищої категорії Нагиленко Олена Петрівна. Для учнів початкової школи зразкові уроки показали вчителі: Яремчук Тетяна Олександрівна (вчитель ІІ кваліфікаційної категорії) та спеціаліст Вагнер Марина Станіславівна. Вчителі І кваліфікаційної категорії Чухліб Олена Дмитрівна (вчитель математики) та Коваль Валентина Володимирівна (вчитель української мови та літератури) на своїх уроках формували предметні компетентності, які необхідні учням для навчання. Відповідно до мети заходу було проаналізовано необхідні умови для впровадження ІКТ вчителями, представлено систему інформаційно- комунікативних компетентностей вчителя, презентовано можливості для формування інформаційної культури педагога.

Орієнтуючись на позицію міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, яка наголосила, що «Успіх України в тому, щоб випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя», колектив НВК розуміє, що об’єднавши зусилля кожного педагога, пропагуючи передовий педагогічний досвід, організовуючи обмін досвідом та напрацьованим методичним матеріалом, можна отримати певний позитивний результат: створення такої освітньої системи, яка буде орієнтована на виклики інформаційного суспільства, сформує систему цінностей і пріоритетів інформаційного суспільства для використання інформаційно-комунікаційних технологій у формуванні особистості.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page