top of page

Час і досі не загоїв рани, цей вічний біль Афганістану..."

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Учні та вчителі Добропільського НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. №3 - ДНЗ" сердечно вітають дорогих ветеранів Афганістану з черговою річницею завершення жорстокого протистояння. З нагоди цієї дати 13 лютого в нашому НВК вже пройшов ряд заходів. З кожним класом проведені виховні години «Крізь пекло афганської війни», «То вічний біль, Афганістан», «Неоголошена війна», «Забули б люди назавжди всі війни, але Героїв не забути нам»Також у шкільній бібліотеці оформлено тематичну виставку «Афган – болить в моїй душі», де представлені фотографії, художня література, статті з газет.«Час і досі не загоїв рани, цей вічний біль Афганістану..."» - під такою назвою пройшов виховний захід для учнів 7 і 8 класів, який підготувала педагог - організатор Єрьоменко І.О. Метою заходу було нагадати учням про історичні події афганської війни; виховувати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічних сторінок нашої історії; через поезію і пісню донести до їхніх сердець основну думку: війна - це безумство, це невиправдана жорстокість проти людства. Запрошеними гостями стали представники Союзу ветеранів Афганістану м. Добропілля Савостьянов Олександр Олексійович та Фролов Валерій В'ячеславович. Гості розповіли учням про свої військові будні, в яких було все: і кров, і сльози, і справжня дружба, і товариська підтримка. Саме такі хлопці, до останнього подиху виконували свій військовий обов’язок, довели, що слово патріотизм – це не пусті лозунги, це дійсна любов і відданість Вітчизні.

15 лютого учні НВК привітали ветеранів афганської війни з їх святом та вручили символічний подарунок - казанок для приготування каші, щоб дружнє братство воїнів - інтернаціоналістів і далі могли збиратися у своєму сімейному колі тепла і спогадів... З образом воїна - афганця ми пов’язуємо такі поняття, як честь, гідність, патріотизм, вірність обов’язку і Батьківщині. Ми вдячні нашим за їх подвиг, за активну життєву позицію, патріотичне виховання молодого покоління.








Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page