top of page

Заговори, щоб я тебе побачив...

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота схованка його духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, досвід, почування»

Панас Мирний


Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Добропільського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №3 –ДНЗ». Починаючи з 18 по 22 лютого проводилися різноманітні заходи, до яких були залучені усі вихованці НВК та ДНЗ.

Це і цікаві та змістовні конкурси знавців рідної мови, і лінгвістичні КВК, і тематичні уроки та класні години. А також у кожному класі пройшов конкурс декламаторів поезій про мову.

Захоплюючим фіналом святкування Міжнародного дня мови став фестиваль «Рідна мова чиста, як роса», на якому в рамках конкурсу виступили і декламатори-переможці від кожного класу. Знавці рідного слова знайомили присутніх з поезіями про рідну мову Максима Рильського, Володимира Сосюри, Дмитра Білоуса, Павла Тичини, Надії Красоткіної та інших видатних письменників. Переможницею у молодшій віковій категорії стала учениця 5 класу Супрунчик Марія, а у старшій - учень 8 класу Воронюк Євгеній. Протягом усього грандіозного дійства панувала піднесена святкова атмосфера, а дружелюбні посмішки не сходили з дитячих облич. Адже українська мова – це не тільки патріотично, а й дуже красиво та милозвучно.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page