top of page

Інтеграція у віртуальний простір як складова успіху сучасної шкільної бібліотеки

Добропільський НВК №3 16 травня 2019 року гостинно вітав у своїх стінах шкільних бібліотекарів . Цього дня проходив семінар з теми «Інтеграція у віртуальний простір як складова успіху сучасної шкільної бібліотеки»

Програма семінару була дуже насичена.

Відкрила семінар методист методичного кабінету відділу освіти Тетяна Анатоліївна Василенко. Вона ознайомила присутніх з програмою та зупинилася на основних завданнях, що стосувалися теми зібрання.

Заступник директора з НВР Олена Миколаївна Єлісєєва, , розказала про навчальний заклад та презентувала напрямки роботи шкільної бібліотеки НВК№3.

Бубликова Людмила Леонідівна, бібліотекар НВК, цікаво і продуктивно провела засідання, на якому присутні працювали як теоретично, так і практично. У теоретичній частині бібліотекар презентувала панораму свого досвіду роботи щодо використання віртуального простору для вирішення професійних завдань, ділилася творчими родзинками: як створити сайт шкільної бібліотеки таким, щоб він був цікавим для віртуальних користувачів і, як використовувати можливості сайтів як найпотужнішого інструмента заохочення до читання, формування загальної медіа культури, просування ідей та інформації, які можуть зробити позитивний вплив на інтелектуальний розвиток школярів і реалізувати різноманітні напрями бібліотечної роботи.

Майстер-класи «Створення електронного посібника» та «Використання QR-кодів в роботі шкільного бібліотекаря» надихнули учасників по-новому поглянути на бібліотечну справу та згодом втілити ідеї та вміння у свою практику роботи.

Корисною в роботі шкільних бібліотекарів стала падлет-рефлексія керівника МО Філіппенко О.Б., яка ознайомив присутніх із започаткованою інформаційною дошкою Padlet, що стане платформою для професійного спілкування та обміну досвідом бібліотекарів міста.

За підсумками семінару було вироблено рекомендації ефективного використання середовища Веб 2.0. у професійній діяльності бібліотечних фахівців.

За «круглим столом» відбулося професійне спілкування шкільних бібліотекарів. Під час підведення підсумків заходу присутні поділилися враженнями від побаченого, подякували гостинним господарям семінару за можливість почерпнути нове. Учасники відзначили практичну значущість заходу.

Семінар пройшов продуктивно, емоційно завдяки творчій співпраці всіх присутніх .

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page