top of page

Дорога у 5 клас: особливості, труднощі, проблеми

Перехід учнів з початкової в середню ланку школи - одна з найбільш складних педагогічних проблем, а період адаптації в 5-му класі - один з найважчих періодів шкільного навчання.

Тому увага педагогічного колективу нашого НВК, орієнтованого на забезпечення якості освіти як умови сталого розвитку, до проблем адаптації школярів стає дедалі більше.

Скоротити перехідний період, пом'якшити пов'язані з ним фактори негативного характеру – це ті питання, які розглядались в НВК №3 30 вересня 2019 року на щорічному консиліумі з наступності.

Психолого-педагогічний консиліум - ефективна організаційна форма методичної роботи, яка допомагає педагогам враховувати рівень пізнавальної діяльності, з яким діти прийшли до 5-го класу, психологічні особливості 10-11-річних школярів, проаналізувати проблеми, з якими учні стикаються в адаптаційний період, виробити шляхи їх подолання.

За результатами вивчення стану адаптації учнів 5 класу в основній школі рекомендовано:

-ураховувати вікові та індивідуальні психологічні особливості учнів 5 класу;

-використовувати у своїй роботі принцип наступності між початковою та основною школою;

-посилити мотиваційну складову уроку, впроваджувати у своїй роботі засоби --стимулювання та заохочення дітей до пізнавальної діяльності;

-застосовувати різні види, форми та стратегії для залучення до співпраці батьків для вироблення однакових поглядів на процес розвитку, виховання та навчання.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page