top of page

Соборна! Вільна! Неподільна!

22 січня виповнилось 101 рік з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Ця подія посідає важливе місце на сторінках нашої історії, адже збулися мрії українців на вільне життя в самостійній соборній незалежній державі.

З нагоди відзначення Дня Соборності України у Добропільському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №3 – ДНЗ» організували ряд заходів інформаційного, просвітницького та виховного характеру.

Метою заходів є формування національної свідомості школярів та виховання у них почуття патріотизму.

В НВК проводилась єдина виховна година «Україна – вільна і єдина». А після проведення виховної години вся школа утворили живий ланцюг – символ духовної єдності та свободи українського народу –«У День Злуки – тримаймося за руки!!!»

Для учнів 11 класу було організований урок «Україна - соборна держава». Під час заходу учні переглянули відеоматеріали про злуку УНР та ЗУНР, що дало можливість глядачам здійснити відео-екскурс сторінками історії України. У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила». Також діти намалювали яскраві газети, приурочені до Дня Соборності. А щоб підкреслити значення свята, одягнулися у вишивані сорочки.

Кульмінацією виховних заходів стало проведення активом ДЮО «Спілка юних» флешмобу під гаслом «Разом з власної волі з 1919 року», які тримаючи в руках частини обласних центрів, об’єднали їх у єдину державу, а також наголосили на тому, що ми повинні будувати свою країну в рівноправній єдності всіх громадян, незалежно від будь-яких переконань.

Все, що мріялось віками,

Сповнилось, настало!

«Ще не вмерла Україна» –

Гордо прозвучало.

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page